BURDUR / BUCAK - Necati Topay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Enerji Verimliliği Kulübü Perşembe Pazarı Etkinliği

Okulumuz öğrencileri ilçemiz Perşembe pazarında Enerji tasarrufunun önemine dikkat çekti.

Okul Müdürümüz Mehmet YILMAZ, Okulumuz Enerji Verimliliği Kulübü Danışman Öğretmeni Nermin ULUIŞIK’ın gözetiminde bir grup öğrencimiz ile perşembe pazarında “En ucuz enerji, tasarruf edilen enerjidir.” sloganıyla stant açarak konu ile ilgili bilgilendirme yaptılar.

Okulumuz Enerji Verimliliği Kulübü Danışman Öğretmeni Nermin ULUIŞIK, “Günümüzde enerjiye ulaşmak en doğal insanî gereksinimdir. Ekonomik, sosyal kalkınma ve insanca yaşam için güvenilir, ucuz ve temiz enerji arzı günümüzün en önemli sorunu haline gelmiştir. Isıtma, aydınlatma ve ulaşım gereksinimlerimizi karşılarken, elektrikli ev aletlerini kullanırken, kısacası günlük yaşantımızın her alanında enerjiyi verimli kullanarak, gereksinimlerimizde kısıtlama yapmadan aile bütçesine, ülke ekonomisine ve çevremizin korunmasına katkı sağlamamız mümkündür.” sözleriyle enerji tasarrufunun önemine dikkat çekti.

Projede görev alan öğrencilerimiz, “Doğayı sev, enerjiyi koru!” genel başlığı altında, karbon ayak izini azaltma yolları, enerjiyi verimli kullanma ile enerji tasarrufu ve bilincini oluşturma önerilerini içeren broşürleri, Bucak halkına ve pazar esnafına dağıttılar. Bu esnada öğrencilerimiz, konuyla ilgili daha geniş bilgi almak isteyen vatandaşlara bilgilendirme ve açıklamada bulundular.

Öğrencilerimiz, ülkemizin en önemli meselelerinden biri olan enerji tasarrufu ile ilgili dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak istediklerini bu nedenle halkın yoğun katılımın olduğu Perşembe pazarında böyle bir çalışma yapmayı uygun bulduklarını söylediler. Bu etkinliği hazırlık safhasından, broşür hazırlamaya, stant açmaktan halkla birebir temasa kadar severek yaptıklarını ifade eden öğrenciler, yarınlara umutla bakabilmek adına sorumluluk almanın önemine değindiler.

Okul Müdürümüz Mehmet YILMAZ, “Enerji tasarrufu hem bugün hem de yarınlarda ülkemizin ve dünyamızın her zaman en önemli sorunlarından başında gelmektedir. Önümüzdeki yüzyılda enerji merkezli mücadelenin hayatlarımızda çok daha fazla yer bulacağı aşikardır. Bu konuda danışman öğretmenimizden ve öğrencilerimizden gelen proje talebini çok yerinde buldum. Halkımıza ve esnafımıza Perşembe pazarında bu konuda bilgilendirme yapma etkinliğimizde esnafımızdan ve halkımızdan olumlu dönütler aldık. Buna benzer projelerimiz ve çalışmalarımız bundan sonra da olacaktır. Başta danışman öğretmenimiz Nermin ULUIŞIK ve öğrencilerimiz olmak üzere, destek veren, bizleri güler yüzle ağırlayan esnafımıza ve bizlere kucak açan Bucak halkına gönül dolusu şükran duygularımı sunuyorum.” dedi.

06-05-202406-05-202406-05-202406-05-202406-05-202406-05-202406-05-202406-05-202406-05-202406-05-202406-05-202406-05-202406-05-2024

Yayın: 06.05.2024 - Güncelleme: 06.05.2024 09:22 - Görüntülenme: 23